21 September 2017

Wat moet er gebeuren voordat een idee in de winkels hangt?

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje Gondrie en elke week neem ik je mee in mijn avontuur en droom om van All-time Favourites hét grote tassenmerk van Nederland te maken! 

Monsters, proto's en samples. 3 woorden die door elkaar worden gebruikt en die voor mensen die in fashion werken heel gewoon zijn en geen uitleg behoeven. Ik vergeet zo vaak dat dit woorden zijn die niet iedereen kent. Logisch ook dat niet iedereen deze kent natuurlijk. Ik weet ook niet waar mijn broer die huisarts is, het over heeft als hij woorden gebruikt als anamnese en asymptomatisch. Dan vraag ik ook of hij dat even kan toelichten. Laatst vertelde ik tijdens een feestje over de monstersale en keek iedereen me aan en zei "monstersale"? "ik wist niet dat jouw tassen monsters of spoken zijn..."....uh nee...

Voordat een tas in een winkel hangt en kan worden gekocht door jullie, zijn er een heleboel stappen aan vooraf gegaan. Vaak begint het bij mij met een idee. Als voorbeeld de Aztec print (zie foto beneden). Deze print kom je elke zomer wel weer tegen en het leek me leuk om daar een ATF versie van te maken en daar de letters A-T en F in te verwerken. (kun jij ze vinden op de foto?) Dus dan werk ik dat idee uit. Vervolgens vraag ik of Dominique er een officieel design van kan tekenen en stuur dat naar de fabriek. Ik laat weten welk materiaal ik in mijn hoofd heb. En de fabriek drukt dan dit Aztec printje op katoen en maakt daar een proto/sample/monster van. Dit is als het ware een "proef versie". De fabriek stuurt mij deze op en ik moet dan op- en aanmerkingen geven. Soms gaat er ook wel eens iets niet goed, kijk maar naar de palmprint foto hihi. Het komt voor dat er wel 3 of 4 proefversies nodig zijn voordat ik akkoord geef. En op deze manier stel ik een hele collectie samen. Dus je kunt je voorstellen dat er aardig wat proefversies/samples/proto's/monsters in onze opslag liggen.

Als er dan akkoord is gegeven op alle ontwerpen, worden er van elk zo'n 15 stuks gemaakt door de fabriek. En deze stuur ik dan naar de agenten en distributeurs in het buitenland. Ik heb er 15 nodig omdat bijv Italië er alleen al 7 nodig heeft. In Italië zijn 7 vertegenwoordigers die met de "sample collectie" reizen en alle winkels bezoeken. Daar laten ze deze collecties zien aan de winkeliers, de winkeliers plaatsen dan een order. Soms is het zo, dat ik iets heb verzonnen, dat helemaal niet goed wordt ontvangen. Winkeliers in Europa vinden het dan niet zo leuk, of andere items nog leuker. En zo komt het dus geregeld voor dat een sample/proto/proefversie nooit wordt geproduceerd. Bijvoorbeeld de Aztec print of deze leuke macbook hoesjes. Deze hebben het niet gered en zijn nooit in de winkels gekomen. Au! 

Maar goed, alle orders met de items die wel leuk zijn bevonden, verzamel ik gedurende een paar weken en dan plaats ik 1 grote order bij de fabriek. Dan duurt het ongeveer een week 5 voordat alles geproduceerd is, dan gaat het op de boot, dat duurt ook nog een dag of 20 en dan komt het aan in de haven van Rotterdam, gaat het naar een bedrijf bij Schiphol, dat voor ons de orders inpakt en weer verstuurt naar Italië, of gewoon naar de winkel bij jou om de hoek!

Na zo'n periode sturen alle landen de samples/proto's/monsters naar ons terug. En dat gebeurt 2x per jaar. (zomer en winter). Op dit moment zijn alle landen bezig met de zomer 2018 collectie en ben ik met Dominique en de fabriek de eerste proefversies/samples/proto's aan het maken voor de winter 2018 collectie. 

Na al die jaren hebben we dus aardig wat proto's/samples/proefversies opgespaard en gaan we deze op vrijdag 29 september verkopen tijdens de monstersale/samplesale in onze showroom! Jouw kans dus om unieke items te kopen die niemand anders heeft. Leuk toch? Van 9 uur tot 21 uur. Kom jij ook? En neem gerust je man, vriend, broer of vader mee, want we houden deze sample sale samen met Northpost Amsterdam; het agentschap van allemaal mooie herenmerken, zoals bijv Aeronautica Militare. (kijk even hier als je alle herenmerken wilt weten). Adres = Danzigerkade 211a. 

Wie weet ontmoeten we elkaar dan! Fijn weekend iedereen.

Liefs Brechje

Aztec print shopper

deze Aztec print heeft het niet gered :-(

Palm shopper

hier ging het ook niet goed...haha, de tekst was op z'n kop geplaatst!

Neoprene shopper 

Deze vond ik zelf zo leuk, oranje neoprene, (=surfpak materiaal) maar redde helaas productie ook niet.

Zilver shopper 

Deze hysterische zilver/turquoise python kleur kun jij kopen volgende week!

Bergen shoppers 

bergen proto's/samples en monsters :-) 

Macbook sleeves

Deze zijn toch te leuk voor je laptop? Scoor ze volgende week!

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter