11 August 2017

Slik, ik moet even de andere kant op kijken...

Elke week neem ik je even mee in mijn ATF wereld. En oh ja, als je niet weet wie ik ben; mijn naam is Brechje Gondrie en ik ben een paar jaar geleden het merk All-time Favourites begonnen.

Deze week een niet zo vrolijke blog. Ik heb namelijk een moeilijk beslissing moeten nemen m.b.t. het assortiment van ATF. Ik heb jullie al een paar keer verteld hoe mijn pad is verlopen in het bouwen van mijn eigen merk. Dat is niet altijd even makkelijk geweest maar toen ik de beslissing had genomen en alles op alles ben gaan zetten om mijn eigen merk te bouwen, was meteen duidelijk; daar horen schoenen bij!

Iedereen die mij een beetje kent, kan mij als volgt uittekenen: skinny jeans, high heels en een shirtje of top. Dat draag ik gewoon het allerliefste. Mijn hele volwassen leven hoor ik al "dat jij daar op kunt lopen", "jemig Brech, hoeveel paar schoenen heb jij wel niet?" "Heb jij echt zoveel geld over voor schoenen" etc etc.  Ik heb een echte schoenentik, kijk altijd eerst naar schoenen als ik iemand aan zie komen lopen, kan er gewoon geen genoeg van krijgen. En dus wilde ik toen ik ATF begon, een schoentje toevoegen aan de collectie. 

En dan wel een makkelijk schoentje. Een praktisch zomerschoentje dat past bij onze handige grote tassen. Maar ik wilde niet de zoveelste espadrille brengen. Die zie je overal. Ook geen slipper. Tot ik online ergens een artikel las over de traditionele Mexicaanse Huarache sandaaltjes. Die vond ik meteen leuk. En ik wilde daar een eigen versie van maken. Via via ontmoette ik een Duitse Indiër die schoenfabrieken in India had en hij kon mijn ideeën vertalen naar een ATF schoentje. Als een kind was ik zo blij, toen ik in december 2014 tijdens mijn vakantie in Thailand, nog zonder 1 klant te hebben (hahaha als ik er nu aan terug denk, denk ik; was jij wel goed bij je hoofd, had jij een zonnesteek of zo?) zo maar drie kleuren liet produceren in heel grote aantallen! De drie ATF kleuren: zwart, wit en pink. ZOVEEL geloof had ik in deze schoentjes. In mijn ogen zou dit hét zomerschoentje van 2015 worden!

De witte waren vrij snel uitverkocht. De zwarte en roze gingen iets minder hard. Ik dacht, ik bestel ze gewoon weer opnieuw voor zomer 2016. Dezelfde drie kleuren. Ik paste de aantallen wel een beetje naar beneden aan. Vorige zomer hadden we een paar mooie winkels in New York (ja je leest het goed!) deze schoentjes in gekocht. Dus ik dacht, de aanhouder wint. Deze zomer 2017 voegde ik nog een nieuw model toe, de suede ballerina's en ook wat nieuwe kleuren voor de huaraches (geel en khaki). 

Maar hoe hard ik zelf ook wil; blijkbaar zoeken jullie in ATF vooral gewoon tassen en niet echt schoentjes. Dat is de conclusie die mijn coach Ole mij heeft laten trekken door echt kritisch naar de cijfers te kijken. Met heel veel pijn en handen voor mijn ogen en oren. Ik wilde het niet zien en horen...Ole dwong mij bezig te zijn met omloopsnelheden, marges, etc. En ja, ik face the facts; die schoentjes leiden af, zijn ruis in onze missie, ze moeten eruit. "ik moet even de andere kant op kijken hoor" zei ik met een brok in mijn keel tegen Ole. You win some, you lose some. Au. 

Dus: sla je slag zou ik zeggen! Iedereen die de schoentjes al heeft; koop nog snel een tweede paartje. Voor iedereen die ze nog niet heeft, probeer ze eens; ze zijn de meest geweldige zomer & vakantie schoentjes EVER en nu dus met 50% korting en op=op! Ze gaan overal met me mee, naar Thailand, Spanje, Portugal en ze staan zo ontzettend leuk. Kijk maar eens: 

Heel fijn weekend iedereen en tot volgende week!

Liefs Brechje

Huarache sandaaltjes zwart

Huarache sandaaltjes wit

Huarache sandaaltjes pink

Suede ballerina's zwart

huarache sandaaltjes pink

huarache sandaaltjes zwart

Witte huaraches Thailand

suede ballerina's zwart

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter