24 February 2017

Mallorca, Isa Hoes, kabouters en sterren

Wat hebben deze 4 dingen nou met elkaar te maken zul jij je afvragen? Lees verder en dan leg ik het je uit!

Gisteren zijn dan eindelijk de hammamdoeken geleverd in het warehouse. Jullie lezen hier nu al weken over en jullie zullen wel denken 'ja ja nu weten we het wel'. Maar ik wil jullie meenemen in hoe deze weg is gegaan. Ik wilde graag bij de nieuwe zomer '17 sterren shopper een bijpassende hammamdoek maken. Ik kan zelf zo iets niet tekenen of schetsen. ik kan het alleen bedenken. Gelukkig kan ik wel heel goed uitleggen wat ik wil. Dominique, met hem werk ik al vanaf dag 1, vertaalt mijn wensen naar een ontwerp. Ik lever dit ontwerp dan aan bij de fabriek in Portugal en zij gaan beoordelen of zij dit kunnen fabriceren, in samenspraak met hun design- en productie afdeling. Ik kreeg na 1 dag al een email terug; wij kunnen dit niet voor u maken Mevrouw Gondrie.

Het schijnt heel moeilijk te zijn om hammamdoeken te maken met een design. Bijna alle hammamdoeken die je ziet zijn met een streepje of gewoon 1 effen kleur. Hammamdoeken met logo's of zo iets zijn zeldzaam. Ik wilde persé "afgewassen sterren" en het ATF logo in de hammamdoek, exact hetzelfde als bij de sterren shopper. Moelijk. Impossible. Dus ik naar een fabriek in Turkije. Daar hoorde ik hetzelfde: "not possible". Toen ben ik weer terug gegaan naar Portugal en heb ik gevraagd wat we kunnen veranderen waardoor het wel zou kunnen. We moesten een iets dikkere kwaliteit katoen kiezen, het design moest ook iets anders dan de tas; dus ipv een heleboel mini logo's is er nu 1 ATF logo en de rest is allemaal sterren. Toen moest er dus een sample worden gemaakt. En vroegen ze mij naar de kleur en de bijbehorende kleurcode. Ik was destijds nog niet zo wegwijs met mijn kleurenwaaier, oeps en gaf de verkeerde kleur door en werd het sample antreciet grijs ipv navy blue. 

Toch zijn op basis van deze verkeerde kleur zoveel orders binnengekomen dat we 'm in twee kleuren konden laten produceren, mede dankzij deze kleurprintjes en kleine klosjes garen in de twee goede kleuren; navy blue & military green! (zie foto). Dus; voor mij is de verrassing net zo groot als voor jullie! Ik heb ze net voor het eerst in mijn handen gehad en ze zijn zo mooi! Het is gelukt! Blij ben ik. De aanhouder wint!

Verder deze week; Isa Hoes plaatste op Instagram een leuke foto van haar zebra ATF shopper, komen de sollicitaties binnen n.a.v. de vacature op Ginny , (
Vannacht slaap ik niet onder mijn dekbed, maar onder mijn STAR hammamdoeken, zo blij ben ik!

Fijn weekend allemaal,

Liefs Brechje

Schets 1 hammamdoek

Ontwerp 2 hammamdoek

De warehouse manager met de nieuwe hammamdoeken

Isa Hoes met de grote shopper Zebra

Winkel Vell Mari in Mallorca

Efteling, Brechje met kindjes

Brechje met de hammamdoeken, zo blij

Reacties

Geweldig Annebrech. Ga eens kijken of er interesse is van mijn oudste kleinkind. In april jarig , met zo'n leuke tas voor het strand. geweldig. Je hoort het nog. Groetjes.
Lenny Hoeks - 25/02/2017 - 13:11

Laat een reactie achter