10 November 2017

Gaat dit ooit lukken?

Leuk dat je hier weer bent en mijn wekelijkse blog leest! Mijn naam is Brechje Gondrie, oprichtster van All-time Favourites en ik neem je elke week mee in mijn avontuur om van All-time Favourites hét grote tassenmerk van Nederland te maken. Deze week ben ik druk bezig geweest met de nieuwe winter 2018 collectie.

Op 1 of andere manier laat ik het altijd net zo lang liggen totdat ik zoveel druk voel (omdat de tijd dringt) dat ik geen kant meer op kan. Op die momenten dan weet ik dat het MOET en op 1 of andere manier kom ik dan met de leukste nieuwe ideeën, als er druk is. Als dat moment daar is en ik er dus echt niet meer omheen kan, dan klap ik de computer dicht, pak een kop koffie en pak alle kleurstaaltjes, nieuwe stoffen, nieuwe materialen, oude staaltjes die ik heb bewaard van eerdere jaren, knipsels die ik heb bewaard voor deze nieuwe collectie, foto's die ik heb bewaard voor deze nieuwe collectie en tijdschriften die ik heb bewaard.

Ik had bijvoorbeeld uit de VOGUE van september bladzijdes gescheurd met allerlei handgeweven tweed vesten, parels en mantelpakjes. Ik zag foto's van Chanel, maar ook Prada en Ralph Lauren. Ik heb destijds meteen bij mijn fabrikant tweed staaltjes opgevraagd. Ook heb ik veel plaatjes bewaard van felgekleurde fake fur jassen die je deze winter ook zoveel ziet. Ook daar heb ik staaltjes van opgevraagd. En met die staaltjes ga ik dan aan de slag.

Gedurende de week komt er dan altijd een diepe inzinking, elke keer opnieuw. Ik ben dan dus al weken in mijn hoofd bezig met die nieuwe collectie. Heb 'm eigenlijk al helemaal van A tot Z uitgewerkt in gedachten. Maar als ik er dan echt mee aan de slag ga om het zwart op wit te zetten en proto's te laten maken, komt de twijfel, de onzekerheid. 

Zouden ze dit wel leuk vinden? Past dit ook bij Noorwegen? (waar we goede zaken doen momenteel). Is dit te basic voor Italië, waar de dames toch echt van blingbling houden. En wat vinden de Nederlandse meiden? Onze belangrijkste markt? Dan ben ik geneigd alles van tafel te vegen. Gelukkig doe ik dat dan niet, maar loop even weg. En vraag Manon wat ze ervan vindt. Breathe in breathe out. En dan ben ik er vaak weer. 

Uiteraard is er weer veel zwart, want dat kopen jullie massaal in de winter. Maar ook donkerblauw, groen en grijs. Ik word er zelf in ieder geval heel hebberig van. Ik hoop jullie straks ook. De proto's worden as we speak geproduceerd nu en ik verwacht ze over 2 weken hier. Dan laat ik jullie alvast wat zien! Deze nieuwe collectie bestaat uit 6 thema's; voor ieder zit er wel wat wils bij; van stoer tot chic, van bling-bling tot fake fur! Spannend he? 

Geniet van je weekend en tot volgende week, liefs Brechje

het is gelukt!

Vilt met luipaard

fake fur

gekleurde handvatten

inspiratie

tweed

nog meer tweed

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter