09 September 2016

Work hard, laugh harder!

Work hard, laugh harder

Ze zeggen altijd, work hard play hard, maar deze week maak ik ervan work hard, laugh harder. Want als je heel hard moet werken, dan is het fijn om nog harder te lachen, dan houd je het langer vol. Oh ja, en voor degenen die mij nog niet kennen. Mijn naam is Brechje Gondrie, oprichtster van All-time Favourites (ATF) en ik geef jullie elke vrijdag een kijkje in mijn ATF leven.

Zoals in de blog van vorige week al is verteld, hebben we deze week op de beurs Premiere Classe in Parijs gestaan. Een beursdag begint om 09:00 uur en duurt tot 19:00 uur. Dat betekent dus 10 uur staan! Dat is dus wachten totdat er geïnteresseerden in je stand komen en pieken op de momenten dat je moet pieken. De Fransen doen niet veel moeite om Engels te spreken en tja..mijn Frans is behalve Bonjour & Vin niet heel erg goed. Dus dat is met handen en voeten communiceren. Na zo'n dag hard werken, is het dus tijd om daarna nog harder te lachen!

Zaterdag ging mijn collega Callista terug naar Nederland en arriveerde vriendin Dymphi die vloeiend Frans spreekt, om mij te komen helpen op de beurs. Zij heeft in Parijs gewoond en kent de stad op haar duimpje. Als verrassing had ik zaterdag avond een tafeltje gereserveerd bij Cafe Marly, want; we vierden haar verjaardag! Dus we hebben ons snel na de beurs opgefrist en zijn met de metro naar het Louvre gegaan. We hebben een heerlijke avond gehad, veel gelachen en waren weer helemaal opgeladen voor een nieuwe dag!

En dat kwam goed uit, want zondag hebben we zo’n top dag gehad op de beurs. De hele dag hebben we mensen in onze stand gehad, die orders kwamen schrijven. Uit o.a. Barcelona, Bilbao, Marseille, Saarbrücken, Mallorca, Florence, Athene en Madrid. Onze buurvrouw op de beurs maakte deze foto van een overvolle stand. Dan vliegt zo’n dag voorbij.

’s Avonds heeft Dymphi me meegenomen naar Saint Germain waar we een heerlijke burger hebben gegeten terwijl er voor onze neus een jazz bandje muziek aan het spelen was. Dat halve karafje wijn kwam hard aan en al giechelend zijn we naar de Notre Dame gelopen. Tranen met tuiten heb ik gelachen. Als ik je nu vertel dat dit kwam omdat Dymphi zei “het integreert me enorm”, terwijl ze intrigeert bedoelde, is dat nu niet grappig, maar toen wel.

Maandag, de laatste beursdag, begon vroeg en eindigde heel erg laat. Ik kwam ’s nachts pas om 2:30 thuis, had bijna 8 uur gereden, was kapot van de reis en 5 dagen beurs en vond een heel lief briefje op de keukentafel, dat mij heel hard liet lachen! Work hard, laugh harder!

Liefs Brechje

Brechje met een vriendin in Parijs

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter