25 November 2016

Helden op Hakken

Als je denkt dat ik dit ben op de foto; nee! Ik was geen bijzonder goede danseres vroeger. Ik geloof dat mijn moeder me na een jaar al weer van ballet heeft gehaald. Wat wil je met twee broers; ik wilde liever The A-team met hun spelen (was ik Amy :-)) of hockeyen of voetballen.
 

Maar wie is het dan wel? Dat vertel ik jullie graag. Laatst kregen we een webshop bestelling binnen van Chantal. Als afleveradres voerde zij haar werk in en zag ik dat ze werkte voor HELDEN OP HAKKEN. Wat een briljante naam dacht ik. In het logo van ATF staat ook een hoge hak, ik ben er echt dol op. En ik ben die bedrijfsnaam gaan googlen. Toen zag ik dat dit bedrijf wordt gerund door diezelfde Chantal, Chantal is Helden op Hakken. Op haar site las ik haar verhaal en raakte zo geïnspireerd dat ik haar heb gevraagd iets te vertellen over haar bedrijf;
 

Zo tof dat Brechje mij heeft gevraagd om iets te vertellen over mijn Helden Op Hakken. Dat is de naam van mijn bedrijf. Ik begeleid professionals die in hun kracht willen blijven en komen. Dat doe ik op diverse manieren. Ik coach professionals in een serie gesprekken (pas de deux) of ik begeleid ze in trainingsvormen (corps de ballet) of ik geef inspiratiesessies/workshops/presentaties (solo programma). Mijn passie is dans en dat zie je dus ook terug in mijn bedrijf. Ik wilde altijd graag op het podium staan maar een vervelende blessure heeft ervoor gezorgd dat ik moest stoppen met dansen. Nu sta ik dus wel op het podium maar op een andere wijze en help ik graag om ook anderen in het licht te zetten en te leren hoe zij hun podium kunnen pakken binnen hun bedrijf. Dat vraagt om kracht en zeker in balans blijven en daarbij bewandel je niet altijd de geijkte paden. Ik werk ook vanuit posities. Als klein meisje startte ik op het conservatorium en heb ik altijd geleerd dat je goed moet bedenken in welke positie je start om in beweging te kunnen komen. Je kan geen pirouette maken vanuit de 1e positie dus wees je bewust van waar je staat als je ergens naar toe wilt.
 

Mijn ervaring (en gelukkig die van vele anderen) is dat dat je deze kennis ook nodig hebt als je op hakken loopt. Herken je dat? Je voelt je toch even anders als je op hakken staat, je beweegt dus ook anders. Een programma van mij is ‘ van goed leren lopen op hakken naar dansen op spitzen op de muziek van je organisatie’. Daarmee leer ik je eerst sterker te worden en daarbij meer zelfvertrouwen te krijgen. Daarbij krijg je meer overzicht en kan je van afstand kijken naar de stappen die je zet zodanig dat je uiteindelijk van nature anders gaat bewegen en mee kan gaan op de bewegingen van je organisatie.
 

Dit werk betekent ook dat ik veel onderweg ben en enorm veel mee sleep om te zorgen dat alles goed verloopt en ik op alles voorbereid ben (een programma voor controlfreaks is in de maak ;-) en toen zag ik dus de tassen van All-time Favourites. Los van het feit dat het gewoon te gave, handige en vooral mooie tassen zijn, vind ik het ook superstoer om te zien wie er achter het merk zit, Brechje. Zij is voor mij ook een Held Op Hakken want hoe stoer is het om een eigen merk te starten. Ik weet er alles van en dat is niet gemakkelijk. Ik vind dan ook dat wij Helden elkaar altijd moeten supporten en dus vond ik het leuk dat ik werd gevraagd maar was ik vooral vereerd mijn verhaal met jullie hier te mogen delen!
 

Warme groet, Chantal Kroese
 

Ik ben enthousiast! Helden op Hakken. Dat zijn we eigenlijk allemaal, he? Geniet van het weekend! Tot volgende week! Dan heb ik leuk nieuws! Liefs Brechje


Held op hakken met python laptoptas

Cast van de A-team

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter